Zupa ze słodkich ziemniaków


Składniki

620ml / 575Kcal

  • 300g pieczonych słodkich ziemniaków
  • 20g cebuli
  • 1 szklanka mleka
  • 120ml gorącej wody (80°C)
  • 10g masła
  • szczypta soli i pieprzu

Przygotowanie

TRYB PRACY _Tryb Szefa Kuchni (Zupa)
  1. Upiecz słodkie ziemniaki a następnie je obierz.
  2. Włóż wszystkie składniki do kielicha, przykryj pokrywą i postaw kielich na korpusie blendera.
  3. Wybierz „Tryb Szefa Kuchni (Zupy)” i naciśnij przycisk ON/OFF.
    (Silnik zatrzyma się automatycznie po upływie 8 minut.)

Wskazówki

  • Zupa może być podawana w temperaturze 66°C (po około 4-5 minutach pracy).
  • Jeżeli jednak chcesz przechować zupę lepiej podgrzać ją do temperatury 95°C lub więcej (6-7 minut pracy) aby zwiększyć czas przechowywania.
  • Po ugotowaniu słodkich ziemniaków, obierz z nich skórę i dopiero takich ziemniaków użyj.
  • Zamiast masła możesz użyć świeżej śmietany.
  • Uważaj zupa jest bardzo gorąca.
Wróć do indeksu