Zupa pieczarkowa


Składniki

600ml / 383Kcal

  • 100g pieczarek
  • 300g ziemniaków
  • 20g cebuli
  • 130g mleka
  • 70ml gorącej wody (70°C)
  • 10g masła
  • szczypta soli i pieprzu

Przygotowanie

TRYB PRACY _Tryb Szefa Kuchni (Zupa)
  1. Ugotuj ziemniaki w wodzie.
  2. Umieść w kielichu blendera pieczarki, ugotowane ziemniaki, cebulę, mleko i gorącą wodę, a następnie przykryj pokrywką. (Aby kontrolować temperaturę, włóż popychać z termometrem przez otwór w pokrywie.)
  3. Wybierz „Tryb Szefa Kuchni (Zupy)” i naciśnij przycisk ON/OFF.
  4. Kiedy temperaturą zupy osiągnie 90°C, wciśnij przycisk ON/OFF aby zatrzymać. Następnie dodaj sól, pieprz i masło.
  5. Blenduj jeszcze około minuty.

Wskazówki

  • Zupa może być podawana w temperaturze 66°C (po około 4-5 minutach pracy).
  • Jeżeli jednak chcesz przechować zupę lepiej podgrzać ją do temperatury 95°C lub więcej (6-7 minut pracy) aby zwiększyć czas przechowywania.
  • Ziemniaki ugotuj w skórkach i dopiero potem je obierz.
  • Zamiast masła możesz użyć świeżej śmietany.
  • Uważaj zupa jest bardzo gorąca.
Wróć do indeksu