Zupa pieczarkowa
Składniki
600ml / 383Kcal
- 100g pieczarek
- 300g ziemniaków
- 20g cebuli
- 130g mleka
- 70ml gorącej wody (70°C)
- 10g masła
- szczypta soli i pieprzu
Przygotowanie
TRYB PRACY _Tryb Szefa Kuchni (Zupa)
- Ugotuj ziemniaki w wodzie.
- Umieść w kielichu blendera pieczarki, ugotowane ziemniaki, cebulę, mleko i gorącą wodę, a następnie przykryj pokrywką. (Aby kontrolować temperaturę, włóż popychać z termometrem przez otwór w pokrywie.)
- Wybierz „Tryb Szefa Kuchni (Zupy)” i naciśnij przycisk ON/OFF.
- Kiedy temperaturą zupy osiągnie 90°C, wciśnij przycisk ON/OFF aby zatrzymać. Następnie dodaj sól, pieprz i masło.
- Blenduj jeszcze około minuty.
Wskazówki
- Zupa może być podawana w temperaturze 66°C (po około 4-5 minutach pracy).
- Jeżeli jednak chcesz przechować zupę lepiej podgrzać ją do temperatury 95°C lub więcej (6-7 minut pracy) aby zwiększyć czas przechowywania.
- Ziemniaki ugotuj w skórkach i dopiero potem je obierz.
- Zamiast masła możesz użyć świeżej śmietany.
- Uważaj zupa jest bardzo gorąca.