Zupa brokułowa


Składniki

600ml / 405Kcal

  • 120g brokułów
  • 300g ziemniaków
  • 150ml mleka
  • 50ml gorącej wody (80 °C)
  • 20g cebuli
  • 10g masła
  • szczypta soli i pieprzu

Przygotowanie

TRYB PRACY _Smoothie/Koktajle
  1. Ugotuj ziemniaki i sparz brokuły.
  2. Do kielicha blendera włóż ugotowane ziemniaki, cebule, mleko i gorącą wodę, a następnie przykryj pokrywką.
    (Aby kontrolować temperaturę, włóż popychać z termometrem przez otwór w pokrywie.)
  3. Wybierz „Tryb Szefa Kuchni (Zupy)” i naciśnij przycisk ON/OFF.
  4. Kiedy temperaturą zupy osiągnie 85°C, wciśnij przycisk ON/OFF aby zatrzymać. Następnie dodaj brokuły.
  5. Blenduj minutę i dodaj sól, pieprz i masło.
  6. Na koniec ponownie blenduj ok. 30 sekund.

Wskazówki

  • Zupa może być podawana w temperaturze 66°C (po około 4-5 minutach pracy).
  • Jeżeli jednak chcesz przechować zupę lepiej podgrzać ją do temperatury 95°C lub więcej (6-7 minut pracy) aby zwiększyć czas przechowywania.
  • Przed użyciem brokuły należy sparzyć we wrzątku, aby usunąć wosk, którym zostały pokryte.
  • Używaj brokułów, ponieważ zawierają one dużo wartości odżywczych.
  • Uważaj zupa jest bardzo gorąca.
Wróć do indeksu