Sok szpinakowo-jabłkowy


Składniki

500ml / 132Kcal

  • 1/2 jabłka
  • 50g szpinaku
  • 160ml wody
  • 2 szklanki lodu
  • 2 orzechy włoskie (około 4g)

Przygotowanie

TRYB PRACY _Smoothie/Koktajle
  1. Obetnij końcówki szpinaku i włóż go na około 50 sekund do gotującej się, posolonej wody.
  2. Włóż wszystkie składniki do kielicha, przykryj pokrywą i postaw kielich na korpusie blendera.
  3. Wybierz na pokrętle tryb „Smoothie/Koktajle” i naciśnij przycisk ON/OFF.
  4. Po około 40 sekundach naciśnij przycisk ON/OFF w celu zatrzymania pracy silnika.

Wskazówki

  • Podczas krótkiego gotowania szpinaku możesz pozbyć się szkodliwych związków jednocześnie zachowując jego zielony kolor.
  • Wkładaj najpierw płynne lub miękkie produkty, a następnie produkty twarde bądź lód.
  • Najlepiej wypić sok zaraz po jego zrobieniu.
Wróć do indeksu