Sok szpinakowo-jabłkowy
Składniki
500ml / 132Kcal
- 1/2 jabłka
- 50g szpinaku
- 160ml wody
- 2 szklanki lodu
- 2 orzechy włoskie (około 4g)
Przygotowanie
TRYB PRACY _Smoothie/Koktajle
- Obetnij końcówki szpinaku i włóż go na około 50 sekund do gotującej się, posolonej wody.
- Włóż wszystkie składniki do kielicha, przykryj pokrywą i postaw kielich na korpusie blendera.
- Wybierz na pokrętle tryb „Smoothie/Koktajle” i naciśnij przycisk ON/OFF.
- Po około 40 sekundach naciśnij przycisk ON/OFF w celu zatrzymania pracy silnika.
Wskazówki
- Podczas krótkiego gotowania szpinaku możesz pozbyć się szkodliwych związków jednocześnie zachowując jego zielony kolor.
- Wkładaj najpierw płynne lub miękkie produkty, a następnie produkty twarde bądź lód.
- Najlepiej wypić sok zaraz po jego zrobieniu.