Sok na detoks
Składniki
500ml / 238 Kcal
- 40g kapusty
- 40g marchwi
- 140g pomidorów
- 40g brokuła
- 150ml gorącej wody (80oC)
- 2/3 jabłka
- 3/4 banany
- 1 szklanka lodu
Przygotowanie
TRYB PRACY_Tryb Szefa Kuchni (Zupa), Smoothie/Koktajle
- Do kielicha blendera włóż kapustę, marchew, pomidory i brokuły, wlej gorącą wodę i przykryj kielich pokrywą.
- Postaw kielich na korpusie blendera, wybierz „Tryb Szefa Kuchni” i naciśnij przycisk ON/OFF.
- Po tym jak silnik zatrzyma się automatycznie po upływie 8 minut, zdejmij pokrywę i pozwól na ostygnięcie zawartości.
- Dodaj 2/3 jabłka i 3/4 banany i szklankę lodu, wybierz tryb Smothie/Koktajle i naciśnij przycisk ON/OFF. (Silnik zatrzyma się automatycznie po upływie 1 minuty i 56 sekund.)
Wskazówki
- Wkładaj najpierw płynne lub miękkie produkty, a następnie produkty twarde bądź lód.
- Najlepiej wypić sok zaraz po jego zrobieniu.
- Podczas lub po przygotowywaniu gorących potraw, pamiętaj aby zawsze zachować ostrożność i nie poparzyć się.