Sok marchwiowo-jabłkowy


Składniki

500ml / 222Kcal

  • 3/4 jabłka
  • 80g marchwi
  • 10g migdałów
  • 90ml wody
  • 2 szklanki lodu

Przygotowanie

TRYB PRACY _Smoothie/Koktajle
  1. Włóż wszystkie składniki do kielicha, przykryj pokrywą i postaw kielich na korpusie blendera.
  2. Wybierz na pokrętle tryb „Smoothie/Koktajle” i naciśnij przycisk ON/OFF.
  3. Po około 40 sekundach naciśnij przycisk ON/OFF w celu zatrzymania pracy silnika.

Wskazówki

  • Połączenie jabłek i marchewek w soku stymuluje perystaltykę jelit, co sprzyja ich oczyszczaniu.
  • W celu uzyskania równie gładkiego soku z marchwi co z innych produktów, dobrze jest przedłużyć blendowanie o około 1 minutę.
  • Wkładaj najpierw płynne lub miękkie produkty, a następnie produkty twarde bądź lód.
  • Najlepiej wypić sok zaraz po jego zrobieniu.
Wróć do indeksu