Sok marchwiowo-jabłkowy
Składniki
500ml / 222Kcal
- 3/4 jabłka
- 80g marchwi
- 10g migdałów
- 90ml wody
- 2 szklanki lodu
Przygotowanie
TRYB PRACY _Smoothie/Koktajle
- Włóż wszystkie składniki do kielicha, przykryj pokrywą i postaw kielich na korpusie blendera.
- Wybierz na pokrętle tryb „Smoothie/Koktajle” i naciśnij przycisk ON/OFF.
- Po około 40 sekundach naciśnij przycisk ON/OFF w celu zatrzymania pracy silnika.
Wskazówki
- Połączenie jabłek i marchewek w soku stymuluje perystaltykę jelit, co sprzyja ich oczyszczaniu.
- W celu uzyskania równie gładkiego soku z marchwi co z innych produktów, dobrze jest przedłużyć blendowanie o około 1 minutę.
- Wkładaj najpierw płynne lub miękkie produkty, a następnie produkty twarde bądź lód.
- Najlepiej wypić sok zaraz po jego zrobieniu.