Krem z orzechów pini


Składniki

600ml / 845Kcal

  • 2/3 szklanki (120g) ryżu
  • ½ szklanki orzechów pini (60g)
  • 480ml gorącej wody (80°C)
  • ¼ łyżeczki soli (1,2g)

Przygotowanie

TRYB PRACY _Tryb Szefa Kuchni (Zupa)
  1. Włóż wszystkie składniki do kielicha, przykryj pokrywą i postaw kielich na korpusie blendera.
  2. Wybierz „Tryb Szefa Kuchni (Zupy)” i naciśnij przycisk ON/OFF.
    (Silnik zatrzyma się automatycznie po upływie 8 minut.)

Wskazówki

  • Sól można dodać dopiero pod koniec pracy.
  • Tryb „Szefa Kuchni (Zupa)” bardzo dobrze nadaje się do przygotowywania potraw dla dzieci.
  • Uważaj zupa jest bardzo gorąca.
Wróć do indeksu